3 gode råd i forbindelse med lukning af virksomhed

Står du foran lukning af din virksomhed? Det kan være en stor og svær beslutning af skulle lukke sin virksomhed, det man har bygget op, troet på og kæmpet for. I den forbindelse kan det også være svært at tage stilling til hele proceduren der skal gennemgås, og alle formaliteterne der skal klares. I denne artikel får du derfor 3 gode råd i forbindelse med lukning af virksomhed.

Disse råd kan forhåbentlig hjælpe dig nemmere igennem hele processen, så det ikke behøver at føles som en byrde, for når man vil have lukket sin virksomhed, så vil man bare gerne have det ud af verden.

1.    Husk at få rettet din forskudsopgørelse

Allerførst skal du logge ind på skat.dk og rette din virksomheds resultat på din forskudsopgørelse. Herunder skal du registrere din virksomhed som lukket ved at sætte et flueben i ”Er du ophørt med virksomhed i år eller tidligere end i år?”.

Dernæst skal du lave et skatteregnskab for ophørsåret for din virksomhed. Det er et regnskab over alle de ting du har købt ind til virksomheden og trukket fra i Skat. I forlængelse af dette skal du lave en avanceopgørelse, dvs. en opgørelse over hvor din fortjeneste eller de tab du har fået ved at sælge alle virksomhedens ting. Når der er styr på dette, er du godt på vej.

2.    Få en revisor til at klare det formelle

Når du skal lukke din virksomhed, så er der, uanset om det er en enkeltmandsvirksomhed, et ApS eller et aktieselskab, en masse formelle ting og papirer der skal ordnes. En revisor kan lade dig slippe for en masse uoverskuelige elementer, som du måske egentlig bare ønsker skal ordnes på den bedste og mindst smertefrie måde. Hvad koster en revisor? Prisen på en revisor skal ses i en sammenhæng, for i sidste ende kan revisoren både spare dig for tid og dermed penge. Ofte kan du på den lange bane spare flere penge ved at hyre en revisor, end ved at forsøge at klare arbejdet selv.

3.    Få styr på din gæld

Driver du en enkeltmandsvirksomhed, og har du gæld til dine kreditorer, så skal det betales tilbage inden du lukker din virksomhed. Du kan som enkeltmandsvirksomhed ikke lukke dit selskab før gælden er blevet betalt tilbage, da du hæfter personligt for gælden.

En virksomhed der lukker ned med gæld, hedder en konkurs – og så spiller der pludselig nogle helt andre ting ind. Sørg derfor for at få betalt din gæld i god tid. Læs mere om lukning af virksomhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.