4 eksekverbare tips til, hvordan du udlever din iværksætterdrøm

Nogle mennesker er født til at være iværksættere. Lige fra de afslutter deres skolegang, eller måske endda før, har de et drive som siger spar to og det hjælper dem på vej mod succes lige meget, hvilket firma de måtte ende med at starte op.

For andre er det måske mere angstprovokerende at skulle vær selvstændig. Der er mange ubekendte faktorer, der spiller ind, når du tager chancen og springer ud i livet som iværksætter.

Men, hvis du har en nyskabende idé, som det er værd at satse på, men du er lidt nervøs for de ubekendte faktorer, får du her vores 4 bedste tips til entreprenøren, der skal til at starte sin første virksomhed.

1.   Gør dig det klart, om iværksættervejen er den rigtige vej for dig

Hvis du vil starte din egen virksomhed, fordi du er blevet fyret fra dit gamle arbejde og ikke kan finde nyt arbejde, eller fordi du synes det lyder spændende, kan det godt være at det ikke noget for dig. Det at drive egen virksomhed er hårdt arbejde, og hvis du skal have en succesfuld virksomhed, betyder det kun endnu hårdere arbejde.

Derfor skal du gøre det klart for dig selv, om du har, hvad det kræver at skabe din egen succes. For der er ingen, der fortæller dig, hvad du skal gøre (undtagen dine kunder). Derfor er der store krav til din selvdisciplin og motivation, hvis du skal opnå succes – for det er på den lange bane og med hårdt arbejde, at du får succes.

2.   Lav en grundig markedsundersøgelse før du kaster dig ud i det

En af de største fejltagelser mange iværksættere laver, er at tro for meget på enten egne evner eller deres egen idé. Hvis du stresser i opstartsprocessen, fordi du bare gerne vil have dit produkt ud på markedet, vil du i rigtig mange tilfælde blive straffet for det. Det kan godt være at du har hørt udtrykker ”first-mover-advantage” utallige gange, og tænker at det er noget du skal opnå, skal du vide at fordelen ved at være først på markedet med et produkt ingen skal bruge, er rimelig ligegyldigt.

Derfor er det vigtigt at du undersøger dit marked grundigt, før du gør noget som helst andet. Du skal undersøge dine konkurrenter – er der nogle store konkurrenter til dit produkt? Er der overhovedet et marked for dit produkt? Mange (inklusive mig selv) har prøvet at tro, at de har opfundet den dybe tallerken, kun for at finde ud af, at der findes et andet produkt på markedet, som kan præcis det samme.

Hvis du ikke laver en grundig markedsundersøgelse, risikerer du i mange tilfælde at din iværksætterdrøm braser sammen, allerede inden den er begyndt.

3.   Skriv en forretningsplan

Når du har fundet ud af, at der rent faktisk er et marked for din forretningsidé, er det næste skridt at skrive en udførlig forretningsplan ned. Hvis du undrer dig over, hvorfor du skal skrive den ned, selvom du er den eneste ansatte i din virksomhed, så er det fordi den tvinger dig til at svare på kritiske spørgsmål til din forretning.

For det første er markedsføring en vigtig del af dine overvejelser, og du skal tænke på, hvordan du vil brede kendskabet til dit produkt, ellers får du ingen kunder. Hvis det er en service du vil bygge din virksomhed op omkring, er en god metode at invitere potentielle kunder på et kursus, hvor du uddanner dem indenfor dit område. Hvis du giver dem lidt gratis viden, vil chance for at de konverterer til betalende kunder være meget større. Med de rette omgivelser eksempelvis på et kursuscenter på Sjælland, vil du virkelig kunne give et super indtryk af din virksomhed.

Udover din markedsføringsplan skal din forretningsplan indeholde følgende punkter:

  • Hvad er formålet med din virksomhed?
  • Hvem er dine kunder?
  • Hvilke problemer kan dit produkt eller service løse?
  • Hvem er dine konkurrenter og hvorfor er du bedre end dine konkurrenter?
  • Hvordan ser din fremtid ud rent økonomisk for de næste 3-5 år?
  • Hvilke tilføjelser skal du gøre dig til dit team, så du kan klare alle opgaverne?

Når har svaret på alle disse spørgsmål til din virksomhed, er du et rigtig godt stykke af vejen, mod at skulle starte din virksomhed op.

4.   Få styr på papirarbejdet

Når du har styr på forretningsplanen, er du rigtig tæt på at kunne starte din virksomhed op – det eneste du mangler, at få styr på al papirarbejdet. Det er ikke det mest spændende, men, hvis du ikke er skarp til jura-delen, men hellere vil bruge kræfterne på at eksekvere i dit firma, kan du med fordel få hjælp til dette hos Hviidadvokater.dk, som er specialister i denne type opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.