Den billigste måde at indrette huset på

Indretning kan være svært, hvis man gerne vil imponere og være tilfreds med, hvordan huset ser ud. Hvis budgettet så også er stramt, kan det virke som en helt umulig opgave. Læs her, hvordan du indretter uden at skulle af med utroligt mange penge.

Sjove loppefund

Med foråret kommer også landets mange gode loppemarkeder. Det er et ideelt sted at finde billige retromøbler til stuen.

Ikoniske designerstole, glaserede blomstervaser og gamle kobberlamper er bare nogle af de genstande, der ofte er at finde på loppemarkeder til ingen penge.

Det kan være en god idé at lave en oversigt over, hvilke møbler og dekorationsgenstande du specifikt mangler til rummet, så du undgår for mange fejlkøb og en blanding af for mange stilarter.

Tålmodighed og tilbud

Der er ingen grund til at købe alle møbler, alt pynt, alle gardiner på samme tid. Når du planlægger at flytte, så begynd at samle sammen, når du finder et super tilbud på en vasketøjskurv eller en seng.

Du kan også ønske dig det, du mangler i gave. Det er nemt for familie og venner at købe det, og så behøver du ikke bruge penge på det. Du kan også ønske dig et gavekort, det er mere praktisk, hvis du ikke ved, præcis hvad du skal bruge.

Pas på dine ting

Når du har købt møbler osv. til din bolig, er det rigtig vigtigt, at du behandler dem pænt. Møblerne holder meget længere, hvis du f.eks. lade være med at spise i dem, så risikere du ikke at ødelægge puderne, når du spilder mad eller drikke.

En anden god ide er at sørge for, at alle teknologiske apparater er god kvalitet, når du køber dem, og at de er i god stand, når de er derhjemme. Hvis du gerne vil spare penge på at skulle købe ny teknologi, kan du undersøge om det kan repareres. Det kan ofte virke i flere år fremad, hvis man lige kigger på det en ekstra gang, før man smider det ud.

Køb ikke nyt

Nyt betræk på puderne i sofaen er en hurtig måde at opdatere din stue. Hop ud i de skrappe farver om sommeren, mens vinteren kalder på mørke nuancer og måske også et fint tæppe i en blød (og varm) kvalitet.

Du kan ofte finde rigtig finde pudebetræk for ikke mange penge i hver bolig relateret butik. Du kan også gå på loppen eller kræmmermarkedet og kigge efter muligheder.

Ombetræk din sofa. En sofa eller en lænestol er dyre investeringer, som skal holde i mange år. Bliver du træt af farven eller stoffet, kan du jo vælge at ombetrække til en ny, moderne farve eller gå tilbage til en mere klassisk. På den måde får du endnu flere år ud af dit dyre møbel.

Alternative møbler

Hvis du skal købe møbler, behøver du måske ikke en Bruun Munch stol til 4000 kr. Du kan finde utallige alternative designermøbel i din lokale Bilka eller Føtex. Det er måske ikke den prestige, som du drømmer om, men hvis du indretter unikt, ville ingen kunne se, hvor møblerne kommer fra alligevel.

Du kan også finde meget andet i Bilka end møbler. Teknologi, køkkenredskaber osv. kan købes i Bilka og lignende steder for meget billigere penge, end hvis du køber det hos en dyrere forhandler.

DIY

Do-it yourself er altid en god løsning. Knager, borde, pynt og meget andet kan laves derhjemme selv, hvis du googler et sted eller to. Det er meget billigere, og du skal indrette dit hjem, lige som du gerne vil have det.

Gør din bolig meget mere unikt ved at vælge mønstre, som du selv kan lide, og hæng citater op på væggene, som du selv lever efter.

Hold det enkelt

Når du skal have dit hjem til at se dyrt ud med en billig indretning, er det vigtigt at have en simpel tilgang til indretningen og dekorationen. Det betyder ikke, at du er tvunget til at have en minimalistisk stil, men snarere, at du grundigt overvejer alle de ting, du køber.

Det kan også betyde, at du holder dig til en farvepalet, så du ikke ender med at have et hjem med 1000 forskellige farver, mønstrer og materialer.

Et for farverigt hjem skaber disharmoni og uorden, hvorfor jeg altid foreslår, at man vælger maksimalt fem farver, som spiller godt sammen og ikke står i for stærk kontrast til hinanden.

Det samme gælder i øvrigt materialer. Det nytter ikke noget, at man fx har en voluminøs veloursofa, som fylder godt i rummet og samtidig lægger et fluffy tæppe i boheme-stil under. Så ryger harmonien i stuen lynhurtigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.