Det gule sundhedskort skal digitaliseres

Ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er det velkendte, gule sundhedskort både for usikkert og for dyrt. Mister man kortet, kan ens fulde navn, adresse og CPR-nummer ende i de forkerte hænder.

Derfor vil sundhedsministeren nu gøre kortet digitalt, så denne risiko ikke er en, man skal bekymre sig om. I stedet skal kortet nu digitaliseres, så man har mulighed for at vælge plastikkortet fra og i stedet have det liggende i digital udgave på sin mobil. Det kan ifølge Ellen Trane Nørby alt sammen gøres til en fornuftig pris, så det er slet ikke urealistisk, at vi i den nærmeste fremtid ikke længere skal bære rundt på det gule plastikkort.

Ministeren fortæller desuden, at der hvert år bliver udstedt 1,7 mio. nye sundhedskort, blandt andet fordi mange mister sit kort, og at dette er et ressourcespild. Det vil ikke længere være et problem, hvis sundhedskortet digitaliseres, da det vil være både billigere og lettere at udstede nye kort, hvis sundhedskortet er digitalt frem for et fysisk plastikkort.

Et digitalt sundhedskort kan virke som en attraktiv løsning for mange, der ser store fordele i, ikke længere at skulle passe på et fysisk kort. Det gamle plastiksundhedskort vil dog i første omgang fortsat være tilgængeligt. Det er nemlig ikke alle, der ønsker eller har mulighed for at have kortet i digital udgave, og skal man bruge det som ID eller lånerkort på biblioteket, kan det være en fordel at have et fysisk kort i hånden.

At det gule sundhedskort bliver digitaliseret og gjort tilgængeligt via mobilen, er bestemt ikke urealistisk, og når først de rette aftaler er kommet på plads, vil det træde i kraft inden for relativt kort tid. Et digitaliseret sundhedskort vil være en nemmere og mere sikker løsning for borgerne, der kan få mange fordele ud af den moderne løsning.

Indtil videre er der blevet foretaget en analyserapport af sundhedsminister Ellen Trane Nørbys nye idé, og Kommunernes Landsforening er villig til at udtænke en gangbar løsning i samarbejde med ministeriet, så det digitale sundhedskort forhåbentlig vil være klar inden længe.

Posted Under

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.