Hvilke selskabsdokumenter skal man bruge til at stifte kapitalselskab?

Det er meget vigtigt at man har styr på hvilke dokumenter man skal bruge, når man skal stifte et kapitalselskab. Her kan du læse mere om, hvordan det foregår, og hvordan du kan få god rådgvining til stiftelse af kapitalselskab.

Hvad er et kapitalselskab?

Et kapitalselskab, er også det man tit kalder for et anpartsselskab eller ApS. Det er faktisk en af de mest populære selskabsformene i Danmark, og det er der nogle gode grunde til. Det er nemlig sådan, at ejerne ikke hæfter for gæld i selskabet, udover det oprindelige indskud, i et ApS. Det er en god forsikring, mener mange, hvis noget skulle gå galt i selskabet.

Rent bureakratisk, er det dog lidt kompliceret at starte et kapitalselskab, når man sammenligner med andre selskabsformer. Der er nemlig en del dokumenter, man forpligter at have på plads, når selskabet stiftes. Det kan måske være fristende at gå ind på nettet og finde juridiske skabeloner at udforme disse efter, men det er ikke til at anbefale. I stedet bør man alliere sig med en dygtig advokat og få den professionelle rådgivning, man har brug for.

Allier dig med en god selskabsadvokat

For at det hele skal foregå korrekt, når du skal stifte dit kapitalselskab, så er det meget vigtigt at du får god juridisk rådgivning fra en selskabsadvokat.  En selskabsadvokat, kan sørge for at alle dokumenter bliver tegnet korrekt op, så du er helt sikker på at det hele foregår på den rigtige måde. En anden stor fordel, med at alliere sig med en god selskabsadvokat, er at man sørger for at man få den rådgivning man har brug for, for at starte selskabet på en god måde. Der er nemlig sådan, at nogle af de dokumenter man skal have udarbejdet, kan skræddersyes så de passer til ens virksomhed.

Men hvilke dokumenter har man egentlig brug for, når man skal starte et kapitalselskab? Det kan være fristende at bruge en skabelon fra internet, til juridiske dokumenter, men dette er ikke altid nogen god ide. At bruge dokumentgeneratorer, kan for eksempel gøre det billigere, end at bruge en advokat, men du har ingen sikkerhed for at det foregår på den korrekte måde.

Stiftelsesdokument

Det første dokument du skal bruge, når du skal stifte et kapitalselskab er et stiftelsesdokument. Et stiftelsesdokument. Her kan man vælge at tilføje særlige rettigheder og væsentlige aftaler, som en selskabsadvokat kan hjælpe med at udfylde.

Ejerbog

Det andet dokument I skal bruge, når man skal stifte kapitalselskab, er en ejerbog. En ejerbog bidrager til at give et overblik over, hvem der ejer anparter i selskabet. Dette er ikke noget, der er tilgængeligt for offentligheden. En ejerbog skal være korrekt og blive løbende opdateret.

Der er altså nogle helt særlige ting, der skal være på plads, når man skal stifte et kapitalselskab. Derfor er det meget vigtigt, at man sørger for at have det jurdiske på plads, og får den rådgivning og hjælp man har brug for. Det er meget vigtigt, at dette er korrekt, når du skal stifte kapitalselskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.