Kan bitcoin anerkendes som rigtig valuta?

Bitcoin er en digital valuta. Det vil sige, at den kun findes på nettet. Der er ingen bank og hverken mønter eller sedler, der understøtter denne virtuelle valuta.

Af disse og andre grunde er der mange delte meninger om, hvorvidt bitcoin kan anerkendes som en rigtig valuta.

En kunstigt skabt valuta

En af grundene til, at nogen ikke mener, at der er tale om en ægte valuta, er, at den er kunstigt skabt. Bitcoin opstod i 2009, og det fortaber sig i konkrete forklaringer, når det kommer til at afgøre, hvem der egentlig står bag skabelsen af bitcoin.

Efter at have arbejdet med fænomenet i lang tid, udgives bitcoin ret pludseigt. Navnet, Satoshi Nakamoto, er blevet nævnt som navnet på skaberen af bitsoin, men det er aldrig blevet bekræftet. Man ved stadig ikke, om der findes en person af dette navn, eller om det bare er fiktivt.

Skabelsens ideologi

Ideologien bag skabelsen af bitcoin er blandt andet en trang til at skabe en fuldstændig uafhængig valuta. Der skulle ikke være nogen bank, noget folk, nogen stat eller lignende, der skulle have den suveræne magt over valutaen. Det skulle alene være bitcoin-ejerne, der selv skulle styre sine penge og sine transaktioner. Alt skulle foregå anonymt i modsætning til den øvrige kontrol og overvågning, som øvrige valutaer er underlagt.

Det lykkedes for skaberen af BTC at gennemføre den decentrale og uafhængige valuta.

Valutaens værdi

Da valutaen ikke er hægtet op på noget, kan det være vanskeligt at få den fornødne respekt. Men ikke desto mindre er det gået rigtig godt for bitcoin. Den blev børsnoteret, og den er i den grad blevet handlet med. Det er så gået både op og ned, kan man roligt sige, men i dag ligger kursen ret stabilt, og der bliver stadig handlet med den.

Der bliver handlet med bitcoin som med andre valutaer, og visse steder kan BTC også bruges til at handle for.

Der findes i Danmark henved 50 butikker, hvor du kan bruge bitcoin som betalingsmiddel, og på verdensplan er det antal over 12.000.

Man må derfor sige, at bitcoin kan anvendes som et direkte betalingsmiddel, og bitcoin kan også bruges til at handle med på børsen i lighed med andre valutaer.

Om det så er lige så anerkendt som øvrige valutaer er stadig et spørgsmål, der kan diskuteres. Og det bliver det da også. Om det bliver anderledes i fremtiden er vanskeligt at forudsige. Måske kommer vi til at se flere kryptovalutaer end dem, der allerede er på markedet i dag. Måske vil de alle efter en tid forsvinde igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.