Lån på nettet

I dag er det muligt at optage et væld af forskellige lån på nettet. Det kan være nødvendigt at låne penge af flere forskellige grunde, men det er vigtigt, at du optager et lån, som du rent faktisk kan betale tilbage. Dette kræver, at du undersøger lånets renter, gebyrer og betingelser.

De nødvendige lån

Selvom det kan være svært at forestille sig, kan alle mennesker komme i en situation, hvor de bliver nødt til at låne penge. Har du en god opsparing, er det klart, at du er mindre tilbøjelig til at have behovet for at låne. Ikke desto mindre kan alle komme ud for uheld.

Et uheld, som kræver, at du betaler en stor uforudset udgift, kan for eksempel være, at du knækker en tand. Tandlæger er dyre i Danmark, og skal du have tænderne fixet, er det ikke en billig fornøjelse. Det kan også ske, at din vaskemaskine eller din opvaskemaskine går i stykker inden for samme måned, og så er det lige pludselig mange penge, du skal have op af lommen.

Hvilke lån skal du optage?

Inden du optager et lån, er det vigtigt, at du undersøger hvilken type af lån, der bedst opfylder dine behov. På nettet kan man nemlig optage lån af mange forskellige typer. Herunder kan blandt andet nævnes kviklån, mikrolån og turbolån.

Selvom alle lånene i bund og grund går ud på, at du hurtigt får penge på kontoen, kan der være små, men væsentlige, forskelle ved de forskellige lånetyper. Læs mere, hvis du vil have stort udvalg af online lån.

Pas på med de impulsive lån

På nettet kan man låne penge hurtigt, hvilket er en stor fordel, hvis du er i akut pengemangel. På den ande side kan det også være en ulempe, hvis du står i en situation, hvor din dømmekraft ikke er, hvad den plejer at være.

Dette kan for eksempel være, hvis du er i byen med dine venner, eller hvis en genstand af stor værdi for dig er gået i stykker. Her kan det nemlig være fristende hurtigt at optage et lån. Dog er det ikke sikkert, at du vil være glad for beslutningen om nogle timer.

Hvor meget skal du låne for?

Lån penge, hvis du føler, at det er nødvendigt, men vær særlig opmærksom på hvor mange penge, du låner. Låner du for et mindre beløb, bliver det nemlig typisk billigere for dig at betale lånet tilbage.

Derfor er det en god idé kun akkurat at låne de penge, som du rent faktisk har brug for, for at betale for reparationen af din vaskemaskine eller andre udgifter.

Tjek lånets renter og gebyrer

Når du kigger efter et lån, er det klart, at du skal gå efter det lån, som bliver så billigt som muligt for dig at betale tilbage. Vil du have et overblik over dette, må du kigge på lånets renter og gebyrer.

Det er ikke altid, at et lån med lave renter er det billigste. Det kan nemlig være, at gebyrerne er ekstremt meget højere end hos andre lån, og derfor kan billige lån være svære at regne ud.

Vil du have et redskab til at sammenligne to forskellige lån, bør du kigge på lånenes ÅOP. ÅOP er lånet årlige omkostninger i procent. Sammenligner du to lån på samme beløb, som har den samme løbetid, kan du se hvilket lån, der er billigst ved at kigge efter den laveste ÅOP.

Betingelser for lånet

ÅOP er et meget godt billede for, hvor mange penge du i alt kommer til at betale for lånet. Dog kan det også godt betale sig at kigge på betingelserne. Der er nemlig nogle lån, hvor der gælder særlige regler.

Dette kan for eksempel være, at renten er lav, hvis du når at betale lånet tilbage inden for en måned. Betaler du derimod ikke pengene tilbage inden for dette tidsrum, kan du risikere, at renten stiger ekstremt meget. Man kan hurtigt komme til at være uopmærksom på betingelser som disse, hvilket er meget uheldigt, da det kan have stor betydning for ens økonomi.

Læg en plan for at betale lånet tilbage

Inden du vælger at optage et lån, bør du lægge et budget, som viser, hvornår du kan forvente at have tilbagebetalt lånet. I dette budget bør du medregne, hvor meget du tjener hver måned, samt hvad dine faste udgifter er.

Herefter kan du prøve dig frem ved at justere på, hvor mange penge du vil betale tilbage hver måned i forhold til hvor mange penge, du får til rådighed. Men husk at være realistisk!

Optager du et lån, som gør, at du har råd til lidt ekstra luksus i en vis periode, kan du godt forvente, at du, de efterfølgende måneder, kommer til at have få penge mellem hænderne. Det er nemlig prisen, når man skal betale et lån tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.