Nybegynder på aktiemarkedet? Få 4 tips her!

Bliv klædt på til at investere i aktier

Er du helt ny til aktiehandel? Det kan være svært at vide, hvordan du skal gribe denne investeringsverden an, hvis du endnu ikke kender meget til den. Derfor har vi i denne artikel fundet nogle tips til dig, som er interesseret i at starte med at lave aktieinvesteringer. 

Lav en økonomisk investeringsplan 

Det er altid vigtigt, at du laver en økonomisk plan, før du starter på at handle med aktier. Vær kritisk og hård overfor dig selv – og invester aldrig flere penge, end du har råd til at tabe. Før du får set dig om, kan det gå galt og kursen på pågældende aktie kan falde. 

Sæt derfor specifikke pengebeløb af til diverse investeringer og overvej grundigt, om du tager realistiske økonomiske valg. En investeringsplan kan sammenlignes med det, vi også kalder et privatbudget – blot forbeholdt investeringer i stedet for et privatforbrug. 

Slå koldt vand i blodet under kursfald 

Det kan hurtigt være en naturlig reaktion at panikke og deraf tage forhastede beslutninger, når aktiekursen falder eller aktiemarkedet ser dårligt ud – og specielt når der er tale om en korrektion. Mange ender med at sælge udelukkende baseret på denne panikfølelse.

Dog kan det være en god idé at se tiden an. Fortsætter aktien med at falde i den kommende periode? Måske ikke. Den kan lige så godt ende med at stige i værdi, og du har derfor taget en dårlig beslutning ved dette paniksalg. Slå koldt vand i blodet og lad kurserne fluktuere i en længere periode, før du tager en beslutning. 

ETF-handel – spredte investeringer 

Som nybegynder til aktiehandel kan det hurtigt være en god idé at lave nogle mere “sikre” og mindre risikofyldte investeringer. Det kan selvfølgelig være svært at fastslå, hvilke investeringer er sikre. I bund og grund er investeringer jo baseret på spekulationer og analyser – og intet af det er 100% korrekt. 

Dog findes der mere sikre investeringsmetoder, såsom ETF-handel, og man kan generelt lave sikrere investeringer, hvis man husker at sprede sine investeringer ud.

Baser dine investeringer på analyser og research 

Det sidste tip, som vi vil give dig i denne artikel er, at du bør basere dine investeringer på analyser og research. Find gode kilder, som giver dig gode og korrekte info – og lav eventuelt også selv noget research. 

Det er meget vigtigt, at man formår at lave sine egne undersøgelser og følge sin egen mavefornemmelse fremfor blot at lytte til andre. På den måde kan man nemlig hurtigt brænde sine fingre og lide et økonomisk tab. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.