Sådan er økonomien ved en bil

Flere og flere biler kører rundt på de danske veje. At have en bil er ikke nødvendigvis billigt, men du kan her få et par økonomiske råd med på vejen, når du skal ud at finde en ny bil.

Uanset om du er på udkig efter en familiebil, en almindelig personbil til privatbrug eller om du skal finde en bil til arbejdsbrug, så er det en fordel at kende til de økonomiske udgifter, som følger med vores venner på fire hjul. Derfor er bilen en af de vigtiste poster i et privatbudget.

En bil er i mange tilfælde nødvendig i hverdagen, så du kan transportere dig nemt og ubekymret fra sted til sted. Dog er det ikke ligefrem gratis at have en bil, og nogle udgifter kommer tit bag på personer, som har bildt sig selv ind, at den eneste udgift er benzinen, der skal fyldes på ind i mellem.

Spørgsmålet er derfor, hvordan man sikrer sig at finde en bil, der er tilpasset den økonomiske situation, som netop du står i? 

Leasing – et moderne valg

I dag er der ikke kun én mulighed, når man skal tilegne sig en bil til hverdagen. Førhen skulle man finde de større beløb op af pengepungen for at købe en bil. Men de senere år er leasing blevet en mere og mere integreret del af markedet, og flere danskere vælger at lease frem for at købe en bil.

Men det er ikke altid, at leasing er det perfekte match for dig. Det kommer nemlig typisk an på, hvad og hvor længe du skal benytte bilen. Skal du kun have bilen i en kort periode eller ønsker du at udskifte biler ofte, så er leasing oftest en god løsning for dig, men skal du derimod finde et køretøj, der skal være din tro følgesvend i mange år frem, så kan det godt svare sig at finde det store engangsbeløb op af hatten og købe den.

Der er også andre fordele ved leasing. Når du leaser, vil bilen være ny hver gang, og du har derfor mulighed for at køre i nye og friske biler hele tiden. Derudover skal du ikke tænke på reparationsudgifter, da leasingselskabet dækker over eventuelle skader.

Ved små personbiler kan det oftest betale sig at købe bilen, da prisen er forholdsvis lav, men ellers skal man overveje at lease frem for at købe, hvis det er større biler til kortere perioder ad gangen.

Pas på bilen, og spar penge

Der følger udgifter med en bil uanset om den er leaset eller købt og betalt. Men ejer du selv bilen, så følger der naturligt nogle ekstra omkostninger med. Når du anskaffer dig en bil, så er du klar over, at den skal fyldes op på tankstationen i ny og næ. Udover benzinudgifterne følger der dog forsikringer, vedligeholdelse og reparationer samt bilvask.

Alt sammen koster penge, og derfor giver det også mening, at jo bedre du passer på din bil og plejer dens helbred, jo flere penge kan du spare i længden. På sigt hjælper du din egen økonomi, hvis du selv påtager dig opgaven og vaske bilen ind i mellem. Kører du bilen forbi vaskehallen for ofte, så løber pengene hurtigt stærkt.

Behandler du din bil ordentligt, kører forsigtigt og undgår skader, så sparer du mønter på sigt. En anden simpel ting du kan gøre for at kredse om din bil, er hvis du parkerer den i tørvejr, når du kan. Har du en carport eller tag over bilen, så undgår du meget skidt og snavs, og dermed endnu en tur til bilvasken. Bilen holder bedre under tørvejr.

Søger du lige nu efter den rette løsning for dig, når det kommer til en ny bil, så kan det være en fordel at gøre dig nogle overvejelser inden. Skal du have bilen i en kort eller lang periode? Hvilken type bil er du på udkig efter? Og kan svare sig bedst at købe eller lease bilen?

Undersøg markedet og udregn hvad der økonomisk bedst svarer sig for dig. Og du så endelig har skaffet dig bilen, så gælder det om at passe på den. På den måde kan du reducere udgifter til bilvask, vedligeholdelse og reparationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.