Sådan er økonomien ved en hest

At have hest er en hobby for hesteejeren, og det er derfor en stor fornøjelse. Det er dog ikke en hemmelighed, at det kræver, at man har styr på sin økonomi og har lyst til at prioritere hesten højt. Heste er nemlig langt fra gratis at tage sig af, og der er en del udgifter, man skal være opmærksom på at skulle tage sig af. Kunne du tænke dig at vide lidt mere om økonomien ved at have hest, så kan du her læse om 5 poster, som kommer til at være nogle af de største udgifter ved at have hest.

Vil du vide mere om økonomi og måske få nogle gode råd med på vejen, så kan du læse meget mere om emnet på Hellerupfinans.dk.

Køb af hest

Selvom der er mange udgifter ved at have en hest, så er det også en stor udgift at købe hesten i første omgang. Hvis man vil undgå at løbe ind i problemer med blandt andet hestens helbred allerede fra starten af, så bør man være villig til at ofre nogle penge på en sund og rask hest, der kommer fra en godt hjem. Dette afspejler sig ofte i prisen, som vil være lidt højere, men det kan i den grad betale sig på længere sigt.

Dyrlæge

Som med ethvert andet kæle- og husdyr, har hesten regelmæssigt brug for at komme til dyrlægen. Den skal som udgangspunkt vaccineres mindst én gang om året, men stiller man op i konkurrencer, kan der være bestemte regler for, hvilke vacciner hesten skal have samt hvor ofte, de skal gives. Derudover skal hesten til tandlægen engang i mellem. Det er vigtigt at prioritere hestens sundhed, og derfor bør man hver måned lægge penge til side på en opsparing, så man ikke står i pengeproblemer, hvis hesten pludseligt skulle få behov for at tage til dyrlægen.

Forsikring

Når man har brugt mange penge på at anskaffe sig en hest, så er det ærgerligt, at hesten pludselig bliver endnu dyrere, fordi den kommer til skade eller bliver syg. Derfor er det altid en god idé at investere i en forsikring. Et dyrlægebesøg kan hurtigt blive en stor udgift, og så er det rart, at man er forberedt og ikke skal betale tusindvis af kroner, fordi hesten pludselig bliver akut syg eller får en skade, der skal behandles.

Udstyr

Udstyr kan let komme til at blive en stor udgift, fordi der er så meget, man skal skaffe sig. Det er vigtigt, at man holder øje med, at man vælger det rette udstyr til sin hest, da velsiddende og intakt udstyr har stor betydning for hestens sundhed. Sådan noget udstyr bliver slidt med tiden, og man skal derfor huske at have penge til overs, så der er råd til at købe nyt, når det bliver nødvendigt.

Udstyr til rytter og hest er dog noget, man godt kan komme udenom at bruge penge på, da det er et oplagt gaveønske. Man kan for eksempel ønske sig nyt ridetøj til rytter eller udstyr til hesten. Find gaveideer til hesteejeren. Derudover skal man overveje, om sådan noget som hestetrailer er noget, man har behov for at eje eller leje. Er det nødvendigt, kan dette blive en stor udgift, der også skal være mulighed for at betale.

Foder og vand

Foder og vand kan man naturligvis ikke komme udenom at skulle bruge penge på. Heste spiser meget mad, men den præcise mængde kommer an på hesten. Derfor skal man selv udregne, hvor meget man skal bruge. Lige meget hvad er det ofte lettest at købe ind i store mængder, så man ikke skal købe så tit. Man skal derfor også afsætte penge til at få det leveret og til at bortskaffe mødding.

Vand er langt fra den største udgift, og den mængde vand, man kommer til at bruge på sin hest, afhænger igen af hestens størrelse – og om man har mere end én. Man skal også huske at tage spildevand til rensning af udstyr etc. med i regnskabet. Udgiften på vand er forholdsvis lille i forhold til de mange andre ting, man skal bruge penge på, men det er alligevel en sjat penge, der hvert år går til vand, og derfor er det selvfølgelig også nødvendigt at have med i budgettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.