Sådan er økonomien ved en hund

Hunde er menneskets bedste ven – det er det nok de færreste, der er i tvivl om. Rigtig mange familier vælger at få et lille firbenet familiemedlem, og der er bestemt også mange fordele ved det, især hvis man har børn. Det er dog langt fra gratis at have hund, og selvom det er tiltalende at berige familien med et kæledyr, skal man lige være sikker på, at økonomien kan holde til det. Overvejer du at få hund, så får du her et hurtigt overblik over, hvordan økonomien ved at have hund egentlig ser ud.

Ønsker du at få en hund til at passe ind i din økonomi, så kan du læse mere om økonomi og finans på hellerupfinans.dk.

Racehund vs. blandingshund

Det første, man skal bruge penge på, når man skal have hund, er selvfølgelig at købe hunden. Her er det næsten umuligt at fortælle, hvad prisen er, for det kommer fuldstændig an på, om det er en racehund, og i så fald hvilken race, der er tale om, om den har stamtavle, og om den allerede er vaccineret, chippet og/eller øretatoveret. Prisen afhænger naturligvis også af, hvem man køber hunden af, og om man køber den fra hvalp. Vælger man at købe en blandingshund, er prisen betydeligt lavere.

Vacciner og dyrlægebesøg

En af de poster, man skal lægge allerflest penge til side til, er vacciner og andre dyrlægebesøg. I starten af hundens levetid, skal den have flere vacciner samt chippes, have ormekur og registreres i Dansk Hunderegister. Derudover skal man være klar på at have penge stående til rådighed, hvis hunden skulle blive syg eller komme til skade eller af en anden grund have brug for en tur til dyrlægen. Selvom hunden umiddelbart lader til at være sund og rask, skal man gå ud fra, at den fast skal til rutinetjek hos dyrlægen mindst én gang om året. Det er en fordel at tegne en sundhedsforsikring til sin hund, så man som udgangspunkt er dækket, hvis hunden bliver syg.

Foder og pleje

En anden af de helt store poster er foder. Typen af foder afhænger helt af hunden, dens race, samt hvor meget du er villig til at betale for foder. Desuden skal man huske, at store hunde spiser langt mere end små hunde, og at det dermed også bliver dyrere at købe foder, hvis man vælger at få en stor hund. Derudover skal en hund til hundefrisør engang i mellem. Her kommer det igen an på hunden, da der er stor forskel på, hvor ofte hunden har behov for at komme til hundefrisør. Her er det selvfølgelig dyrere med en langhåret hund frem for en korthåret hund.

Træning

Det er naturligvis helt op til en selv, om man har lyst til at gå til hundetræning med sin hund. Det er ikke nødvendigt, men kan alligevel have nogle fordele. Det er dog en god idé at gå til hvalpetræning, når hvalpen er helt lille, selvom det ikke er et krav. Ønsker man, at hunden skal deltage i konkurrencer eller udstillinger bliver denne post betydeligt dyrere.

Legetøj og andet udstyr

Legetøj, hundekurv, snor, halsbånd, sele og så videre kommer man ikke udenom at skulle anskaffe sig. Især når hunden er hvalp er dette noget, man kommer til at bruge en del penge på, da hunden hurtigt vokser sig ud af sit halsbånd og sele eller bider legetøjet i stykker. Hundekurven kan man ligeså godt købe i fuld størrelse fra starten af, da hunden nok hurtigt skal vokse sig stor nok til at fylde den ud, og investerer man i en god sele, skal den også nok holde i lang tid.

Andre udgifter

Det slider på en bolig at have hund, og gulve og møbler kan godt risikere at blive medtaget, efter længere tid med hund. Ligeledes kan man aldrig regne med, om hunden husker at holde sig væk fra sko og tøj. Man skal altså have overskud i økonomien til, at man kan acceptere, at det indimellem er nødvendigt at udskifte diverse ting i hjemmet, fordi hunden slider på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.