Sådan investerer du i futures

Future-kontrakter indgås mellem en køber og en sælger

Drømmer du om at tjene penge ved at investere online? Måske er du allerede i gang med aktier, eller måske er det kun blevet ved tanken? Uanset hvad, så er der masser af muligheder for at investere online, så du kan se din økonomi vokse. I denne artikel vil vi kigge mere konkret på investering via futures, som er et fint alternativ til aktier, råvarer, forex og andre investeringsmuligheder.

Hvad er futures?

Det ligger næsten lidt i navnet, at futures har noget med fremtiden at gøre, og det er da heller ikke helt forkert. En future er nemlig en kontrakt, der indgås mellem to parter, som laver en aftale om en fremtidig handel til en i forvejen fastsat kurs. Det kan f.eks. være en køber og en sælger, der bliver enig om at handle 100 tønder olie til en fastsat pris om 6 måneder.

Futures bliver normalt brugt til denne type kontrakter indenfor råvarer på samme måde, som optioner bruges indenfor aktier. Der er dog efterhånden så mange forskellige muligheder for at handle med futures, at det ikke udelukkende er råvarer længere. Selv aktierne optræder også som futures; dog ikke enkeltaktier, men aktieindeks. Det er ikke usædvanligt, at du kan vælge mellem flere hundrede futures-kontrakter hos de bedste brokere, og her er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for dine futures investeringer.

Hvordan fungerer futures i praksis?

Det er faktisk meget simpelt, når du skal handl futures Danmark. Du logger blot ind på en handelsplatform som f.eks. Saxo Bank, og finder den pågældende future, du ønsker at købe eller sælge. Her vælger du antallet af kontrakter og kontrakternes løbetid.

Den dag kontrakterne realiseres, har du så enten en gevinst eller et tab afhængigt af, hvordan din investering har klaret sig. Det kan f.eks. være, at du har indgået en kontrakt til kurs 100 med dig som køber. Er kursen over 100, vil du dermed tjene differencen mellem kurs 100 og den kurs, det bagvedliggende aktiv har nået. Er kursen under 100, vil du omvendt tabe differencen.

Har du i stedet solgt futures, er det lige omvendt. Her tjener du penge, hvis kursen på det bagvedliggende aktiv er faldet, mens du taber penge, hvis kursen er steget.

Mange privatinvestorer holder sig fra futures fordi, at de synes, at det kan virke uoverskueligt. Faktum er imidlertid, at der faktisk ikke er mere i det end beskrevet her. Prøv selv at investere i futures – evt. for et mindre beløb første gang – så vil du hurtigt indse, at det faktisk er lige så let som at købe aktier eller andre værdipapirer online!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.