Sådan klæder du dig bedst på til kontoret

Mange kontorer har specifikke og konservative dresscodes. Når du er ansat, er det en god ide at gøre dig bekendt med dem og holde øje med hvad dine kollegaer og chefer er iført. På den måde passer bedst muligt ind, og de andre får ikke en opfattelse af at du er sløset påklædt eller stiler for højt.

Vær derfor alt præsentabelt påklædt og respekter de indlagte normer der er på din arbejdsplads. Her finder du ud af, hvordan du bedst gør netop det, så du passer godt ind på din arbejdsplads.

Uskrevne påklædningsregler på arbejdspladsen

Hvis der ikke er nogen nedskrevet dresscode til din arbejdsplads, skal du være velovervejet i forhold til, hvordan du vælger at klæde dig. Det vigtigt at du klæder præsentabelt i en sådan grad at din fremtoning bliver taget godt i mod af dine kollegaer, og at de respektere dig.

Samtidig skal du også respektere din arbejdsplads, ved at klæde dig ordentlig på, da din beklædning afspejler din arbejdsplads image. Det er derfor vigtigt at du tænker dig godt om, så du ikke skejer ud, og bliver set negativt på, på baggrund af dit valg af tøj.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan præsentable bukser ser ud, så se udvalget af herrebukser hos Redgreen.dk her. Det er altså ikke et par cowboybukser med polo shirt som du skal iføre dig, hvis du gerne vil gøre et godt indtryk på din arbejdsplads.  Det kan være en super god idé at holde øje med, hvad dine kollegaer samt ledelsen har på, du kan stile efter noget lignende. Lad dog vær med eksempelvis at iføre dig et slips som praktikant, hvis de eneste andre der bære slips, er cheferne. Det kan nemlig også have en negativ effekt, hvis du gør for meget ud af det, i forhold til andre.

Samtidig er det selvfølgelig også uklogt at gøre for lidt ud af arbejdstøjet. Mød eksempelvis aldrig op i shorts på kontoret, eller med ustrøget skjorte og beskidt tøj. Dertil kommer det, at du selvfølgelig altid skal være velsoigneret og have velfriseret hår osv.

De bedste råd til mændene

De fleste administrative kontorer forventer forretningsdragt, men det betyder ikke nødvendigvis en sort, marineblå eller grå dragt hver dag. Mænd kan vælge mellem et jakkesæt i en hvilken som helst konservativ farve eller de kan blot vælge nogle fine chino bukser med tilhørende skjorte.

Det er godt at have nogle forskellige typer business skjorter til arbejdsdagen, så du kan variere dit outfit. De må gerne have nogle forskellige neutrale farver, og mønstre, så du også går lidt personligt klædt.

Sørg dog altid for at din skjorte ikke er for prangende og den passer til din slips, hvis det vel og mærke er en norm at bruge dette på din arbejdsplads. Desuden er det vigtig altid at bruge mørke sokker, og sørge for at dine sko er polerede.

De bedste råd til kvinderne

Når kommer til kvindernes beklædning på arbejdspladsen, er der ikke så mange restriktioner, som hos mændene. Kvinder kan vælge mellem en nederdel, bukser, kjole eller buksedragt. Der findes mange muligheder, og de kan alle kombineres med forskellige jakker og accessoires.

Strømpebukser og polerede sko med lukket tå er ofte et krav i kontorindstillinger. Desuden har mange regler om at tatoveringer skal altid være dækket, og at piercinger skal minimeres. Smykker, makeup, frisurer og tilbehør som håndtasker og tørklæder skal være konservative, men kan afspejle individuel stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.