Sådan får du styr på dine finanser

Mangler du penge, kan det være en hovedpine uden lige. Her i indlægget giver vi dig konkrete råd, der gør, at du kan få styr på finanserne. Det kræver en portion flid og viljestyrke, og det forudsætter, at du er villig til at låne penge, så du kan få betalt dine regninger og din husleje, så du kan beholde tag over hovedet. Lad os se nærmere på det.

For det første skal du lægge ud med at lave et udførligt budget. Du skal have alle poster med, som du har af faste udgifter. Her taler vi om alt fra husleje til fitness og fra mad til forsikringer og byture. Du skal have alt med. Hvorfor? Fordi det giver dig et overblik over, hvad du reelt har at leve for, når alt er betalt. Vær altid realistisk, når du laver et budget. Sætter du ikke nok af, fordi du er for optimistisk, ender det med at bide dig i halen, og du kommer bagud med dine betalinger. Så meget, at du kan ende i RKI, hvis ikke du får betalt til tiden.

Står du i RKI? Du kan sagtens låne penge alligevel

Du læste rigtigt. Det er faktisk muligt at låne penge, selvom du er registreret i RKI. Lån penge trods RKI er en mulighed, da det langt fra er alle, der kræver, at du stiller sikkerhed for dit lån eller fremviser lønsedler. Det er typisk kortsigtede lån, der har en vis beløbsgrænse. Men ikke desto mindre giver det dig råd til at komme hurtigt på fode igen. Husk, at du ikke skal sætte dig selv for dyrt i det. Kan du ikke betale afdragene på lånet, der måske blot er et kviklån, ramler det hele.

Vil du gerne have styr på dine finanser, handler det om at være reel over for dig selv og bundærlig. Du skal bootstrappe din økonomi og leve for det, der er muligt. Et hurtigt onlinelån kan være en rigtig god mulighed, der holder dig i live for en periode. Men sørg nu for at få lagt det budget, og hold dig til det. Du gør kun dig selv en bjørnetjeneste ved at lade det hele løbe løbsk. Det kan forfølge dig de næste mange år og gøre det svært for dig at købe hus.

Sæt tæring efter næring

Har du ikke plads i budgettet til at tage i byen med gutterne eller veninderne hver weekend, er det måske bedst at lade være. Sæt tæring efter næring, så du altid har plads til dine udgifter. Det er dyrt at leve, hvorfor det kræver, at du har styr på din økonomi. Omend er det en rigtig god øvelse for dig, så du er godt rustet til, når du engang skal stifte familie og så videre.

Har du allerede familie med børn, har du et endnu større incitament til at sætte tæring efter næring. Du har forpligtelser, der er afhængig af, at du kan styre finanserne. Har du ikke forstand på at lægge et budget, kan du søge her på nettet, få hjælp hos en ven eller hos din bank. Det er let og ligetil – og du vil takke dig selv for det senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.